Ваніль, ванілін, ароматизатор “Ваніль”

Ароматизатор Ваніль.

 Ваніль, ванілін та ароматизатор “Ваніль”. На перший погляд, це три схожих компонента, мета яких подарувати готовому виробу легкий, приємний, добре впізнаваний аромат. Але в чому ж між ними різниця?

Ваніль – це в першу чергу пряність, у вигляді темно-коричневих стручків, плодів рослин багаторічних ліан сімейства орхідних. Натуральна ваніль – дорогий і рідкісний інгредієнт, відомий був ще індіанцям доколумбової Америки і застосовувся ними для ароматизації шоколаду.

В результаті високої ціни на дану пряність в кінці XIX століття успішно був синтезований її штучний замінник – ванілін. Тому ванілін- це хімічна речовина, яка широко використовується в кондитерському виробництві (шоколад, випічка, глазурі та ін.), а так само для виробництва сирних десертів.

Похожее изображение

Ванільний ароматизатор – це суміш ваніліну та інших смакоароматичних речовин. Він може бути як порошкоподібним, так і рідким, в залежності від носія. Оскільки до їх складу крім ваніліну входять інші ароматичні компоненти, то вони мають більш складний аромат, часто наближений до аромату натуральної ванілі.

 

  Зараз же науково доведено, що аромат натуральної ванілі викликає у людини вироблення гормону щастя – серотоніну та апелює до дитячих спогадів. Досвідчені екзотичними смаками споживачами віддають переваги запаморочливим міксів. У зв’язку з цим, SYMRISE активно пропагує використання ароматизатора «Ваніль», але вже зовсім в іншій якості. Наприклад, поєднання ароматизатора «Ваніль» на контрасті з ароматом диму або копчення. Природна солодкість ванілі відтіняє гіркуватий присмак копченостей. Застосування «чорної ванілі», одержуваної після спалювання стручків і виготовлення пасти, поширене в морозиві, а також в гострих приправах

 

  Гра на контрастах особливо вигідно розкриває якості ванілі, її солодкість і одночасно «округлюючі» якості. Що мається на увазі під «округлюючими якостями»? Додавання ванілі в готовий виріб допомагає додатково розкривати смако-ароматичні якості і робити смак більш об’ємним і насиченим. Ароматизатор «Масло», наприклад, надає додаткової жирність. Якщо говорити зовсім просто, ароматизатор «Ваніль» наділяє продукт відчуттям «умами», робить його ще смачніше.

Картинки по запросу ваниль

 

Ви завжди можете купити ароматизатори, дізнатися їх наявність на складі, зателефонувавши нам.