Ароматизатор Мак

Ароматизатор Мак

Мак приковує до себе увагу з самого першого погляду. Яскраві вогненні квіти спалахують між жовтих колосків пшениці або застеляють червоним покривалом цілі поля. У квітки  багатовікова історія. Він був і символом родючості (квітка богині жнив Церери) і атрибутом бога сну – Гіпноса. Отримане з насіння маку на початку XIX століття болезаспокійливі так само було названо на честь давньогрецького бога сну Морфея.

Картинки по запросу мак

Мак по праву вважається однією з найдавніших культурних рослин на землі. Родина – Середня Азія, але територія поширення зараз обширна. Це і Китай, Індія, Росія, і навіть Східна Європа. Лідером з виробництва маку визнана Чехія

  Доспевшіе насіння джерело корисних мікро і макроелементів: залізо, мідь, вітаміни групи Е. У гастрономічному сегменті макові насіння наділяють заправки до грибних страв, соуси і маринади легкої горіховою нотою. Обсмажені насіння маку використовують навіть як паніровці.

У кондитерському виробництві мак підходить як для присипки хлібобулочних виробів, але частіше йде  в начинку. Гарячий ароматний завиток з чорними прожилками солодкої макової начинки – смачний спогад з дитинства.

Картинки по запросу маковая булочка

 

 Ароматизатор “Мак” – новинка в нашому портфоліо ароматизаторів «Сімрайз». Водорозчинний, термостабільний він відмінно справляється із завданням – подарувати виробу насичений солодкуватий аромат макової начинки.

Дізнатися наявність на складі, проконсультуватися по технології внесення і дозуванні, ви можете завжди – зателефонувавши нам.