Підсумки та плани на майбутнє

Харчові ароматизатори SYMRISE та тенденції ринку.

    Проаналізувавши продовольчий ринок 2020-2021 років можна сказати, що він був важкий і сповнений викликів, але й водночас цікавий харчовими напрямками. Майже вдвічі збільшився обсяг наших розробок ароматичних композиційних рішень для клієнтів. Ми на 25% розширили ароматичне портфоліо та збагатилися знаннями сучасних тенденцій ринку харчових інгредієнтів. Щодо ринку, то він завжди ділиться на дві основні частини, а саме: класичну (65% ринку) та інноваційну (35% ринку).

   Ароматизатори Symrise представлені фірмою «Самшит ЛТД» в обох категоріях, і якщо з класичною частиною все більш менш зрозуміло, то інноваційна змінюється майже кожен день, і пов’язано це з багатьма факторами: гастротуристичними, гастроміграційними, новомодними, релігійними та ін. Ми завжди тримаємо руку на пульсі світових ароматичних уподобань, а також займаємося створенням нових продуктів, завжди враховуємо регіональність аромату продукту, що є дуже важливим фактором. Наприклад, аромат «Полуниця», для нашого регіону – це аромат стиглої, соковитої, солодкої ягоди, тоді як для Франції характерним ароматом полуниці є ягода з легкою кислинкою, яка більше схожа на нашу суницю.

Вкусовые тренды и пищевые предпочтения потребителей 2019 - Ratinkhosh

  

Плідна робота з технологами підприємств харчової галузі допомагає краще розуміти ароматизатори. Що було відомо раніше про ароматизатор? Склад, назва, якість, аромат, але це, мабуть, і все, тепер інформації про ароматизатор стало набагато більше.

 

    Всі наші знання та досвід ми намагаємось передати молодим студентам-технологам. Бажаємо, щоб майбутні фахівці були обізнані у всіх технологічних нюансах роботи зі смакоароматичними добавками. Головне вміти з ними працювати, знати їхні переваги та недоліки, усі технологічні нюанси. Тому слід розуміти потреби ринку щоб бути на шаг попереду.

    Відбулися зміни на ринку, у підході компаній до роботи, а також у попиті на продукцію. Коли був карантин, люди перебували вдома, відповідно більше споживали їжі, експериментували, то переваги змінювалися. Почали активно зростати запити на аромати українських прянощів та трав. Дуже затребуваним став аромат конопель (продукти здорового харчування, конопляне молоко, злакове печиво тощо), крім того, зріс інтерес до аромату льону, гречки та кукурудзи.

Mediterranean flavors to shape sports nutrition trends, says Synergy

Також в Україні дуже активно поширюється виробництво вегетаріанського напряму і ми вже співпрацюємо з виробниками вегетаріанського м’яса, а саме напівфабрикатів (котлети, відбивні, тефтелі та ін.), де застосовуються як м’ясні (бекон, яловичина, свинина, курка), так і пряно-овочеві. (прянощі, овочі, італійські трави та ін) аромокомпозиції.

 Дуже сильно зріс попит на ароматизатори для кондитерської галузі, крім основних ароматизаторів, таких як: олія, молоко, молоко-ваніль, бісквіт та ін, попит мають такі ароматичні цікавості, як глінтвейн, енерджі, троянда, кола, какао та багато інших. 

Фірма «Самшит ЛТД» постійно працює над новинками, ми експериментуємо, заохочуємо клієнтів до спільних розробок, які, безумовно, матимуть успіх у майбутньому. Крім того, представляємо готові смако-ароматичні рішення, які інтегруються в лінійки готових виробів та стають до смаку споживачам. Ми й надалі працюватимемо над інтеграцією регіональних уподобань з усього світу на території нашої країни. А також допомагати вітчизняним експортерам з підбором смако-ароматичних рішень з огляду на смакові переваги регіонів, куди відбувається експорт. Також і далі слідуватимемо трендам, таким як здорове харчування, вегетаріанське спрямування і т.д. Ароматизатори Symrise та надійне партнерство з фірмою «Самшит ЛТД» – це запорука успіху та впізнаваності на ринку.