Сухі харчові ароматизатори

Сухі харчові ароматизатори.

  Портфоліо «Сімрайз», яке представляє офіційний дистриб’ютор компанія «Самшит ЛТД», поділяється на рідкі та порошкоподібні ароматизатори. Як і рідкі, порошкоподібні розрізняються за статусом – натуральні та ароматизатор (від раніше використовуваного терміну «ідентичний натуральному» в Євросоюзі відмовилися ще в 2009 р).

Картинки по запросу цветные порошки

Вся справа в складі. Процентне співвідношення натуральних компонентів, а також носій (наприклад або сіль, або мальтодекстрин) визначає статус ароматизатора. Так, при складанні рецептури готового продукту з використанням ароматизатора зі статусом натуральний варто враховувати і процентне співвідношення солі в його складі. Особливо це стосується виробництва напівфабрикатів (страв готових до вживання) – супів, маринадів, локшини швидкого приготування, желе, киселів.

Якщо в кондитерському і хлібобулочному виробництві переважно використовують рідкі ароматизатори, то для ковбасних преміксів, каш швидкого приготування, спортивного харчування, сумішей для випічки – сухі. Ароматизатори «Симрайз» подібно до кубиків, з яких технолог самостійно може зібрати бажаний аромат, що дозволить створити новий смак і протестувати в готової продукції.

 

Сухі ароматизатори зазвичай змішують з іншими сухими складовими готового продукту (мука, сіль, цукор і ін.) Висококонцентровані ароматизатори застосовують в малих дозах, тому використання преміксу перед введенням в сировинну базу виправдана. Такий ароматизатор, як Яловичина 206003 зі середнім дозуванням 50-100 гр на 1 тонну готової продукції дозволяє збагатити виріб насиченим ароматом м’яса.

 

Сухие ароматизаторы. — samshit-aroma.com

Технологи кондитерського виробництва  розводять сухий аромат в рідини, а вже після вводять в заміс. Основною вимогою до ароматизатора для випічки є термостабільність. Ароматизатори «Симрайз» не втрачають своїх смако-ароматичних якостей при температурі до 300 ° C.

 Сухі ароматизатори зі статусом натуральний допомагають виробнику виводити на ринок нові товари під «зеленою етикеткою» або використовувати їх в продукції для дітей. Безумовно, виготовлення продуктів з екологічної сировини, без цукру вкрай популярний напрям в харчовій промисловості останніх років. Проте, виробники зазначають, що наявність виключно «чистої» сировини в рецептурі позбавляє продукт яскравої вираженої смакової ноти. Споживач тяжіє до насиченості не тільки смаку, але й аромату, тому вихід – використання ароматизаторів зі статусом натуральний.

Фірма «Самшит» пропонує широкий спектр сухих ароматизаторів для вашого виробництва як гастрономічного, так і солодкого напрямки, а так само на базі нашої аплікаційної студії ми допоможемо вам розробити новий смако-ароматичний профіль. Адже аромат – це візитна картка продукту, а робота з фірмою «Самшит» – надійне партнерство.