Ароматизатор Томат

 

Ароматизатор “Томат”

      Бути томатом не легко. Ти гарний, соковитий і всі хочуть з тобою щось приготувати. Накрошити в салат, закатати в банку і залишити зимувати в погребі, або зробити соус. Варіантів мільйон і дня не вистачить, щоб перерахувати і перепробувати всі можливі страви з томатами. Так давайте ж зупинимося на соусах.

  Саме вони роблять страви вишуканіше, розкривають їх аромат, додають незвичайні смакові ноти. Перші згадки про соуси відносяться до епохи Стародавнього Риму, коли  «salsa» – означало солону або мариновану їжу. Пізніше до цього списку приєдналися перетерті овочеві суміші. Змішування різних трав і спецій, додавання цукру, солі це безмежне поле для експериментів з рецептурою.

 

Найбільш відомий соус на основі томатів – кетчуп, який готували ще в середньовіччі китайці, але без додавання помідорів і звали його “ке-циап”. Один з перших рецептів “томатного кетчупу» з’явився в 1792 році. Чому ж так пізно, адже світова торгівля до цього часу йшла щосили і помідори вже давно потрапили у Європу? А все тому, що «іспанське яблуко»  довго вважали отруйним і відносили до декоративних рослин. У Ботанічному словнику 1811 року видання можна прочитати: «… хоча томат і вважається отруйною рослиною, але в Італії його їдять з перцем, часником і маслом, а в Португалії і Богемії вже роблять з нього соуси, що відрізняються вкрай приємним, кислуватим смаком».

    Приготування кетчупу в домашніх умовах забирало багато часу, тому з домашніх кухонь він швидко перебрався на промислове виробництво. Підприємці, виробляли кетчуп на основі густой томатної пасти. На відміну від невипаренного томатного соку, паста може довго зберігатися при кімнатній температурі. Згодом, густота стала головним показником якості кетчупу.
При переробці врожай, вирощений на лужних грунтах, може втратити строкатість смаку. Для виправлення цього технологи включають в рецептуру ароматизатор. На ваш вибір ми радимо купити ароматизатори двох видів: з кислинкою або без. Ароматизатор «Томат» від німецької компанії “Symrise” (Сімрайз) надає кетчупу більш виражений аромат стиглих, м’ясистих помідорів.    Він вигідно доповнить смакоароматичний профіль готового виробу (кетчупу, соусу, заправки до перших страв).
Фірма “Самшит” пропонує для використання в соусній програмі такі ароматизатори, як «Гриби», «Італійські трави», «Барбекю», «Перець», «Часник», «Садові трави», «Цибуля».