Ванільна історія

Ароматизатор Ваніль.

  Ароматизатор “Ваніль” що може бути простіше. Є смаки, які проникають в наше життя ще в дитинстві. Перші сирки, які пробують діти вже несуть легкий аромат ванілі. Приємна солодкість і тонкий ледь відчутний аромат дарує приємні спогади.

Похожее изображение

Ваніль відома народам Південної Америки починаючи з XVI століття. На батьківщині какао бобів їй ароматизували шоколад. Перший європеєць, який спробував ваніль, випивши гарячий шоколад дарований вождем ацтеків, був Ернан Кортес. Надалі, саме іспанці придумали назву «ваніль» для цієї дивовижної рослини.

 

  Натуральна ваніль – задоволення не з дешевих. Зібрати її врожай справа важка Так, наприклад, в XIX столітті на плантаціях о. Яви ваніль хоч і цвіла буйно, але зовсім не плодоносила. Виявилося, що в цьому регіоні не живе особливий вид бджіл, здатний запилювати квіти. Тому довелося штучно, пензликом переносити пилок з однієї квітки на іншу. Штучне запилення, вивнайдене у 1841 р, використовується і до цього дня, навіть у Мексиці, на батьківщині ванілі, не дивлячись на що мешкають там бджіл і колібрі в природних умовах плодоносить не більше 50% висаджених рослин.

 З XIX століття з ростом обсягів споживання продукції харчової промисловості зростає і потреба в більш дешевому продукті. У 1874 р Фердинанд Тіман і Вільгельм Хаарман синтезували штучну ваніль з коніферіна, виявленого в сосновій корі.  До 1987 р. синтетичний ванілін вироблялся з відходів паперових фабрик. Вільгельм Хаарман і його колега Карл Раймер заснували арома-будинок Haarman & Raimer, що став в майбутньому складовою частиною Symrise. Тому, абсолютно законно можна стверджувати, що ароматизатор ваніль став першим ароматом майбутнього портфоліо Symrise, чию ароматику на ринку України представляє фірма «Самшит».

Картинки по запросу ваниль

  Фірма «Самшит» виробникам укрфїнської харчової промисловості пропонує кілька ароматизаторів «Ваніль». Два в порошкоподібної формі і один рідкий. Сфера застосування велика. Молочне, кондитерське виробництво. Всі аромати термостабільні, не втрачають своїх смако-ароматичних якостей після термічної обробки. Дізнатися про дозування, особливості внесення можна зателефонувавши нам.